joi, iunie 13, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Președintele Maia Sandu a promulgat legea prin care a fost ratificată Convenția de la Istanbul

Acasă Regiuni Chișinău mun. Președintele Maia Sandu a promulgat legea prin care a fost ratificată Convenția...

Șefa statului, Maia Sandu, a promulgat, astăzi, Legea cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută și cu denumirea Convenția de la Istanbul.

Convenția a fost ratificată de către Parlamentul, în lectură finală, acum câteva zile, la 14 octombrie.

Potrivit Președinției, R. Moldova a devenit al 35-lea stat membru al Consiliului Europei (din 47) care ratifică acest document, cunoscut și sub numele de Convenția de la Istanbul. Țările semnatare se angajează să asigure prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, protejarea victimelor, urmărirea penală a infractorilor și adoptarea politicilor integrate în domeniu.

Anterior, mai multe fețe bisericești de rang înalt din cadrul Mitropoliei Moldovei și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu ratificarea Convenției de la Istanbul.

„(…) Este cu totul inadmisibilă promovarea și adoptarea unor legi ce vin în contradicție cu istoria, credința ortodoxă, cultura și moralitatea, dar și tradițiile bimilenare ale poporului nostru”, se arată într-o adresare a Mitropolitului Vladimir.

Iar deputații socialiști Grigore Novac și Vasile Bolea au depus ieri o sesizare la Curtea Constituțională privind controlul constituționalității legii cu privire la ratificarea Convenției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -