joi, decembrie 8, 2022
  • Prima pagină
  • Istorii de succes
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Câțiva elevi dintr-un sat din raionul Căușeni au învins nepăsarea și ignoranța maturilor

Acasă Regiuni Căușeni FOTO. Câțiva elevi dintr-un sat din raionul Căușeni au învins nepăsarea și...

S-au „înarmat” cu greble, saci și furci și au făcut ordine în interiorul unei clădiri nefinisate și pe teritoriul adiacent, care au fost transformate în gunoiște neautorizată de către unii săteni. Este isprava unui grup de elevi de la gimnaziul din satul Ursoaia, raionul Căușeni, care anterior, au semnalat problema respectivului edificiu lăsat în voia sorții.

Chiar dacă la Ursoaia este organizată colectarea și depozitarea deșeurilor, o parte dintre săteni refuză să achite pentru serviciile de salubrizare, spunând că gospodăriile lor nu ar genera gunoi. De regulă, ei sunt și cei care duc gunoiul pe timp de noapte în spatele clădirilor abandonate, transformându-le astfel în gunoiști neautorizate. Este și cazul clădirii din centrului satului, unde urma să fie amplasat un magazin.

Elevii, încurajați de bibliotecara Maria Tataroi, s-au mobilizat exemplar, recent, și au făcut ordine în interiorul și exteriorul acestei clădiri. Tinerii activi au greblat și au adunat gunoiul. Primăria Ursoaia a pus la dispoziția lor un tractor al întreprinderii municipale.

Tinerii spun că speră ca exemplul lor să fie o lecție pentru maturii certați cu bunul simț, iar autoritățile se vor ține de cuvânt și vor demola clădirea cu pricina. Elevii spun că și-ar dori ca pe locul respectiv să fie construit și amenajat un teren de joacă pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -