vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Nivel scăzut de educație ecologică la Hagimus, raionul Căușeni. Oamenii aruncă deșeurile pe unde apucă

Acasă Regiuni Căușeni Nivel scăzut de educație ecologică la Hagimus, raionul Căușeni. Oamenii aruncă deșeurile...

Atitudine iresponsabilă a unor localnici din satul Hagimus, raionul Căușeni, față de mediul ambiant, dar și o abordare superficială a autorităților locale în ceea ce privește managementul deșeurilor menajere. Zona din preajma gropii de gunoi a satului este împânzită de deșeuri, deoarece unii săteni aruncă deșeurile până a ajunge la locul destinat.

Autoritățile spun că intenționează să stabilească amenzi pentru cei care vor fi prinși aruncând deșeurile în locuri neautorizate.

„La următoarea adunare a Consiliului local voi propune să fie adoptată o decizie cu privire la aplicarea amenzilor pentru cei care vor arunca gunoiul în locuri nepermise. La fel, vom analiza posibilitatea formării unui grup de persoane care să se ocupe de salubrizare. Pentru rezolvarea acestei probleme, avem nevoie de susținerea morală și financiară a cetățenilor”, ne-a spus Anatol Iepure, primarul satului Hagimus.

Situația ce ține de gestionarea deșeurilor la Hagimus îi îngrijorează pe localnici.

„Problema deșeurilor este actuală pentru satul nostru. Când bate vântul,  zeci de pungi din plastic ajung la noi în curți. Anterior, se organizau grupuri de elevi care strângeau gunoiul prin sat. Eu aș fi de acord, alături de un grup de voluntari, să mă implic în rezolvarea problemei legate de mediu”, spune localnica Cătălina Ospenco.

Satul Hagimus are în jur de 3000 de locuitori.

Sabina POSTICĂ, Vera VIDRAȘCU,
Valentin ȚÂGAN, Liviu URSU,
Anastasia GURIEV, Irina CIOBANU
și Sofia BULAI – c
orespondenți comunitari în s. Hagimus, Căușeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -