marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Elevii gimnaziului din Săiți se vor adresa Ministerului Educației ca să fie asigurați cu hrană

Acasă Regiuni Căușeni Elevii gimnaziului din Săiți se vor adresa Ministerului Educației ca să fie...

Mai mulți elevi din clasele a V-IX, care învață la gimnaziul din satul Săiți, raionul Căușeni, sunt deciși să facă demersuri către Ministerul Educației și Cercetării în care să solicite asigurarea cu hrană la instituția de învățământ a tuturor elevilor, nu doar a celor din clasele I-IV.

Și noi avem dreptul la o alimentare corectă și sănătoasă în școală, afirmă elevii de la gimnaziul din Săiți.

Aceștia au discutat problema și cu directoarea gimnaziului, Valentina Musteață, care le-a spus că asigurarea cu hrană a tuturor elevilor e o problemă ce țin de competența Guvernului.

Primarul localității, Valeriu Musteață, susține că problema alimentării tuturor elevilor în școală este actuală, însă autoritățile locale nu pot ajuta elevii din cauza că bugetul local nu este în stare să suporte asemenea cheltuieli.

„Dacă ar exista suficiente resurse financiare în primărie, ne-am implica imediat în vederea angajării unor bucătari, sau la achiziționarea utilajelor și aparatelor culinare și la procurarea produselor alimentare”, le-a spus primarul elevilor.

În prezent, la gimnaziul din Săiți, ca de altfel și în restul instituțiilor de învățământ din țara, de o masă caldă beneficiază doar elevii claselor I-IV. Restul elevilor sunt lipsiți de acest drept.

Magdalena SILOCI,
c
orespondentă comunitară în s. Săiți, raionul Căușeni

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -