luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Moldova riscă să rămână fără gaz în noiembrie? Spânu: Eu nu admit acest scenariu

Acasă Regiuni Chișinău mun. Moldova riscă să rămână fără gaz în noiembrie? Spânu: Eu nu admit...

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, care săptămâna trecută  a discutat la Sankt Petersburg problema livrării gazelor către Moldova, a anunțat, azi, într-o conferință de presă că Moldova insistă pe păstrarea condițiilor și a tarifelor din vechiul acord.

Noi insistăm pe prelungirea contractului pe vechea formulă – 214 USD pentru o mie de metri cubi de gaz. În primul trimestru din anul viitor vorbim de 280 USD pentru o mie de metri cubi,  a declarat Andrei Spânu, subliniind că Moldova va cere prelungirea contractului la condițiile anului trecut.

Spânu a declarat că la Sankt Petersburg nu a reușit să aibă o întrevedere cu șeful Gazprom, Alexei Miller din motive „obiective”. Ministrul Spânu a discutat cu Elena Burmistrova, vicepreședintele concernului rus.

Oficialul a precizat că cei din Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ai Moldovagaz și Gazprom vor discuta, până la sfârșitul lunii octombrie, pe marginea viitorului acord.

Andrei Spânu a evitat să spună care este prețul cerut de Gazprom pentru gaze. Totodată, el a afirmat că autoritățile de la Chișinău sunt în dialog cu gigantul rus încă din luna august.

Întrebat de jurnaliști dacă Moldova riscă să rămână fără gaz în luna noiembrie, Andrei Spânu a declarat: eu nu admit acest scenariu.

Cât despre livrările de curent de al Centrale din Kuciurgan, Andrei Spânu a declarat că țara este aprovizionată pe deplin cu volumul necesar de energie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -