vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cetățenii din satul Sălcuța, Căușeni, participă la elaborarea bugetului local

Acasă Regiuni Căușeni Cetățenii din satul Sălcuța, Căușeni, participă la elaborarea bugetului local

Primăria satului Sălcuța este probabil singura localitate din raionul Căușeni, care, înainte de a elabora proiectul de buget pentru anul bugetar următor, lansează ample procese de consultare cu populația. Autoritățile colectează recomandări și sugestii ale cetățenilor privind posibilele domenii de intervenție și acțiune pentru anii următori.

Secretara Consiliului Local Sălcuța, Tamara Canțâr, a menționat că inițiativa de a colecta părerile cetățenilor despre problemele și nevoile lor este realizată în cadrul participării Primăriei Sălcuța în proiectul „Informează, Abilitează și Acționează. Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară”. Acest proiecte este desfășurat deja al doilea an. Susținuți de parteneri și de Coaliția Locală, Primăria a distribuit un chestionar online prin intermediul căruia cetățenii sugerează care sunt domeniile ce necesită a fi susținute mai mult.

Contabilul-șef al Primăriei Sălcuța, Maria Ciomârtan, spune că sondajul cu populația este unul dintre instrumentele aplicate la elaborarea proiectului de buget.

„După definitivarea proiectului de decizie, au loc audierile publice în cadrul cărora sunt prezentate datele și indicatorii de executare ai bugetului, iar cetățeanul înțelege mai bine care este impactul valorificării resurselor financiare”, a spus Maria Ciomârtan.

Oamenii spun că implicarea lor în procesul de elaborare a bugetului este foarte importantă, deoarece diversitatea ideilor a adus de fiecare dată succes.

Viorica SCROB, corespondentă comunitară în Sălcuța, Căușeni

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -