sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ce spune noul șef al Delegației UE la Chișinău despre o eventuală aderare a Moldovei la comunitatea europeană

Acasă Articole Altele Ce spune noul șef al Delegației UE la Chișinău despre o eventuală...

Pe direcția apropierii de Uniunea Europeană, R. Moldova a ratat mai multe posibilități în trecut, iar acum s-au creat noi oportunități de apropiere de UE. Bruxellesul, spune Jānis Mažeiks, noul ambasador al UE la Chișinău, este gata să sprijine Moldova în asigurarea unor relații mai apropiate cu UE.

„Procesul de integrare europeană are loc treptat. R. Moldova se află, din păcate, la o etapă foarte timpurie (de aderare –n.r.), pentru că nu toate posibilitățile au fost folosite anterior pentru a apropia țara de UE”, a declarat Jānis Mažeiks la Europa Liberă.

Potrivit oficialului european, avansarea pe mai multe căi e posibilă în următorii patru ani.

„Acum aș spune că aveți o oportunitate istorică, pentru că toate ramurile puterii sunt înclinate spre UE. (…) Cât de departe vom ajunge, va depinde de cetățenii țării, de Guvern, Președinție”, a spus diplomatul.

„UE este gata să sprijine R. Moldova în ceea ce privește asigurarea unor relații mai apropiate cu UE”, a adăugat Jānis Mažeiks.

Șeful Delegației UE la Chișinău și-a exprimat speranța că în următorii patru ani se va avansa pe apropierea de UE prin armonizarea legislației, iar justiția și structurile de combatere a corupției vor funcționa astfel încât să nu mai provoace întrebări cu referire la activitatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -