sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. „Poarta belșugului”, cea mai mare piață din sudul Moldovei, a fost deschisă în raionul Cahul

Acasă Articole Antreprenoriat FOTO. „Poarta belșugului”, cea mai mare piață din sudul Moldovei, a fost...

Piața transfrontalieră „Poarta belșugului” a fost inaugurată, astăzi, la Slobozia Mare, Cahul. Piața este una dintre cele mai mari și moderne din sudul țării și singura care va fi deschisă șapte din șapte zile.

Locuitorii din regiune, dar și de dincolo de Prut, din România, vor putea cumpăra de aici lapte și brânzeturi, carne proaspătă, legume și fructe, cereale și nuci, produse din piele și blană, articole de artizanat, toate produse de cei aproape 1400 de antreprenori și gospodari din Slobozia Mare.

Piața, inclusiv hala agroalimentară modernă, are o capacitate de 20 de locuri pentru comercializarea de produse din carne și lactate, 20 de locuri pentru comerț din camioane/automobile, 25 de locuri la tarabe, cinci gherete pentru produse industriale, Potrivit estimărilor, producătorii din Slobozia Mare vor atrage anual circa 12 mii de persoane din zona de sud a țării și România.

Costul total al proiectului se ridică la peste 2,6 mil. de lei, dintre care 1,1 mil. de lei au fost oferiți de Elveția prin proiectul PNUD „Migrație și dezvoltare locală”. Un sfert de milion de lei a fost oferit prin Programul „DAR 1+3”, iar aportul originarilor din Slobozia Mare, stabiliți peste hotare, a fost de 177.000 de lei. Contribuția Consiliului raional Cahul și a Primăriei Slobozia Mare a fost de 300.000 de lei și, respectiv, 837.000 de lei.

Slobozia Mare este una dintre cele 25 de localități susținute de proiectul Elveția-PNUD „Migrație și dezvoltare locală” pentru dezvoltarea economiilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -