sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Robu revine în fruntea Procuraturii

Acasă Regiuni Chișinău mun. Robu revine în fruntea Procuraturii

Procurorul Dumitru Robu a fost propus, în după amiaza zilei, de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru funcția de Procuror General interimar. Acesta a asigurat interimatul funcției de Procuror General în 2019, după ce a fost demis dfdin funcție Eduard Harunjen.

Hotărârea finală, potrivit legislației, urmează să fie luată de șeful statului.

Procurorul Dumitru Robu are 41 de ani și este originar din orașul Nisporeni. A absolvit facultate de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Potrivit magistrat.md, Robu și-a început cariera de procuror în 2006, la Procuratura din Florești, după care a activat în Procuratura de Transport, iar apoi a avansat ca procuror în Secția combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale. În 2016, a fost procuror în procuratura Anticorupţie, iar în 2018 a fost adjunct al procurorului-şef al Procuraturii Chişinău. După ce în 2019 a exercitat, o perioadă, funcția de Procuror General interimar, la finele aceluiași an, Robu a revenit în funcția de adjunct al procurorului-șef în Procuratura Chișinău.

Dumitru Robu a fost distins de CSP cu insigna „Eminent al Procuraturii” și cu medalia „Pentru serviciu impecabil”, clasa III.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -