sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Maia Sandu și Natalia Gariliță, despre cazul Alexandr Stoianoglo

Acasă Regiuni Chișinău mun. Maia Sandu și Natalia Gariliță, despre cazul Alexandr Stoianoglo

Președinta Maia Sandu și premierul Natalia Gavrilița au făcut declarații publice despre evenimentele legate de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care ieri a fost suspendat din funcție, iar ulterior a fost reținut pentru 72 de ore.

Mai Sandu spune că oamenii cer dreptate, iar instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea. Cu referire la decizia de reținere a lui Stoianoglo, Sandu susține că aparține procurorului desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor.

„Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”, consideră Maia Sandu.

Iar premierul Gavlița a spus că își dorește ca Procuratura să devină o locomotivă anticorupție.

„Vrem ca Procuratura Generală dintr-o piatră amorfă să se transforme într-o locomotivă în lupta cu corupția.”
Premierul Natalia Gavrilița

„Vedem că foarte multe cazuri de corupție care au lipsit bugetul și cetățenii de sume importante de bani nu sunt duse până la capăt. Vrem ca Procuratura Generală dintr-o piatră amorfă să se transforme într-o locomotivă în lupta cu corupția și să ajute la oprirea furtului banului public. Nu putem merge noi să facem arestările și să investigăm, trebuie să avem o Procuratură și o justiție funcțională și să orientăm bugetul statului pentru cetățeni”, a spus Gavrilița.

Precizăm că, aseară, Alexandr Stioanoglo a declarat că suspendarea și reținerea lui este o răzbunare a șefului statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -