joi, noiembrie 23, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Procurorul General al R. Moldova, reținut

Acasă Articole Altele Procurorul General al R. Moldova, reținut

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a fost reținut, aseară, pentru 72 de ore. Acesta a fost escortat de mascați ai Serviciului de Informații și Securitate la Izolatorul de detenţie preventivă de pe str. Tighina din capitală.

După mai mult de trei ore de percheziții la sediul Procuraturii Generale, mascații au descins și în locuința lui Stoianoglo, transmite Moldpres.

Perchezițiile au avut loc în cadrul urmăririi penale declanșate de procurorul desemnat ieri de Consiliul Superior al Procurorilor, Victor Furtuna, pentru analizarea unei sesizări a deputatului Lilian Carp.

Potrivit Europa Liberă, în sesizarea depusă la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) de deputatul PAS, Lilian Carp, Stoianoglo este acuzat, între altele, de „corupere pasivă și abuz în serviciu”.

Stoianoglo urma să susțină un briefing la PG care însă nu a mai avut loc. Aseară, membrii CSP au încercat să se reunească în ședință pentru a numi o nouă conducere interimară a PG, ședința însă a eșuat din lipsă de cvorum.

Procurorul Victor Furtună, citat de IPN, spune că pentru capetele de acuzate împotriva Procurorului General, Stoianoglo, riscă pedeapsa cu închisoare. Furtună nu a specificat despre ce termen exact este vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -