vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un veteran al război de pe Nistru a fost reținut la Corjova de autoritățile transnistrene, iar apoi – eliberat

Acasă Articole Altele Un veteran al război de pe Nistru a fost reținut la Corjova...

Dorel Roșca, un veteran al războiului de pe Nistru, care urma să ajungă, în dimineața acestei zile, în satul Corjova pentru a-i aduce un ultim omagiu unui alt veteran, Valeriu Mițul, decedat la 2 octombrie, a fost reținut de pretinsa miliție transnistreană la pretinsul post vamal din Lunga, Dubăsari.

Incidentul s-a produs cu o zi înainte de vizita Președintei OSCE la Chișinău și Tiraspol.

La intrare în satul Corjova, accesul veteranilor a fost îngrădit pentru trei veterani de război – Dorel Roșca, Chiril Motpan și Constantin Covrig – de către reprezentanții structurilor de forță din regiunea transnistreană.

Peste o oră de verificări, pretinsa miliție locală a informat veteranii că Dorel Roșca este anunțat în urmărire în regiunea transnistreană, fiind ulterior reținut arbitrar și escortat la sediul „miliției” din Dubasari.

Asociația Promo-LEX a solicitat autorităților constituționale, inclusiv Biroului Politici de Reintegrare, să asigure eliberarea imediată și necondiționată a lui Dorel Roșca.

Despre eliberarea lui Dorel Roșca a informat fostul deputat Chiril Moțpan, într-o intervenție video pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -