vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Unde se votează cel mai activ. Locuitorii din 17 circumscripții electorale din Găgăuzia își aleg, azi, deputații

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Unde se votează cel mai activ. Locuitorii din 17 circumscripții electorale din...

În Găgăuzia, locuitorii din 17 circumscripții sunt așteptați, duminică, la urnele de vot pentru a-și alege deputații în Adunarea Populară – organul legislativ al autonomiei găgăuze.

În 11 circumscripții are loc turul doi de scrutin, deoarece acum două săptămâni, nici unul dintre candidați nu acumulaseră numărul mai mult de jumătate din voturile alegătorilor. Iar în șase circumscripții au loc alegeri repetate, deoarece la 19 septembrie s-a înregistrat o prezență redusă, ceea ce nu a permis ca alegerile să fie validate. În turul doi învinge candidatul care va acumula majoritatea simplă a voturilor.

Datele de la ora 10:30 arată că cel mai activ votează alegătorii din circumscripțiile Bugeac (peste 8,3%), Etulia (5,3%), Svetlâi (4,18%), în două circumscripții din Comrat (peste 3,3%), Copceac (peste 3%). Cea mai scăzută rată de participare e în două circumscripții din Congaz (nici 2%).

În Găgăuzia sunt 35 de circumscripții electorale uninominale, care e direct proporțional cu numărul de mandate în Adunarea Populară de la Comrat. La 19 septembrie au fost aleși doar 18 deputați. Mandatul deputaților în AP de la Comrat este pentru o perioadă de patru ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -