joi, decembrie 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Impresiile noului ambasador al UE, după prima lună de aflare în Moldova

Acasă Articole Altele Impresiile noului ambasador al UE, după prima lună de aflare în Moldova

S-a împlinit o lună de când și-a început mandatul noul șef al Delegației UE în Moldova, ambasadorul Jānis Mažeiks, la Chișinău, iar cu această ocazie diplomatul și-a împărtășit primele impresii.

Jānis Mažeiks spune că a simțit cât de ospitalieri sunt moldovenii

„Am simțit deja cât de primitori sunt oamenii în Moldova. Pe unii i-am întâlnit când mă plimbam pe străzile și prin parcurile mari, frumoase și curate ale Chișinăului. Pe alții – atunci când am vizitat proiecte implementate de UE”, a sris diplomatul pe pagina sa de Facebook.

Totuși, ambasadorul a observat că mai e mult de lucru în R. Moldova.

„Desigur, peste tot în Moldova se vede că mai sunt necesare îmbunătățiri, în special în ceea ce privește infrastructura. UE se află aici ca să ajute și ca cetățenii să beneficieze direct de aceste îmbunătățiri”, a adăugat șeful Delegației UE la Chișinău, care și-a exprimat nerăbdarea să cunoască cât mai mulți oameni.

Jānis Mažeiks a mai scris că vizita la nivel înalt de la Bruxelles a premierului Gavrilița și a ministrului de Externe Popescu a arătat în mod clar determinarea UE de a sprijini Moldova. Iar înalții oficiali europeni și-au exprimat sprijinul puternic pentru agenda reformelor ambițioase pentru guvernarea de la Chișinău.

În mesajul său de pe Facebook, Jānis Mažeiks a îndemnat moldovenii să se vaccineze pentru a putea depăși mai ușor noul val al pandemiei de Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -