marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernul rectifică Legea bugetului. Deficitul bugetar depășește 12,1 mlrd. de lei

Acasă Regiuni Chișinău mun. Guvernul rectifică Legea bugetului. Deficitul bugetar depășește 12,1 mlrd. de lei

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, modificări și completări la Legea bugetului de stat pentru anul 2021. Documentul prevede majorarea veniturilor bugetului de stat cu circa 3,7 mlrd. lei, a cheltuielilor – cu 1,2 mlrd. lei, în timp ce deficitul bugetar se va micșora cu 2,5 mlrd. lei.

Cele mai mari creșteri de cheltuieli se referă la Programul în sectorul drumurilor – 604,6 mil. de lei, Fondul Național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural – 435 mil.  de lei, reabilitarea drumurilor locale – 204,1 mil. de lei, suplinirea fondurilor de urgență ale Guvernului – 495,2 mil. lei, ocrotirea sănătății – 141,6 mil. de lei.

Cheltuielile de personal vor spori cu circa 45 mil. de lei, dintre care 170 mil. de lei sunt destinate pentru acoperirea acestor cheltuieli întru evitarea unor eventuale riscuri de neplată a salariilor în anul curent și majorarea volumului de alocații în bugetele autorităților.

De asemenea, vor fi alocate mijloace financiare suplimentare pentru îmbunătățirea condițiilor la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI – 47,6 mil. de lei, suport financiar instituțiilor implicate în acțiuni de combatere a pandemiei Covid-19 – 14,1 mil. de lei, reconstrucția și modernizarea clădirilor Centrului de Excelență în Construcții – 5 mil. lei, modernizarea infrastructurii postului vamal Sculeni – 2 mil. de lei și alte cheltuieli stringente.

Conform Guvernului, parametrii revizuiți ai bugetului de stat pentru anul 2021 sunt următorii: venituri – în sumă de 45,1 mlrd. lei, cheltuieli – în sumă de 57,2 mlrd. lei, în timp ce deficitul bugetar va constitui 12,1 mlrd. lei. Pe partea bugetului public național, parametrii revizuiți pentru anul 2021 sunt următorii: venituri – în sumă de 72,8 mlrd. lei, cheltuieli – în sumă de 85,5 mlrd. lei, iar deficitul bugetar va constitui 12,7 mlrd. lei.

Proiectul de rectificare a bugetului urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare și aprobare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -