sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Decizia luată de „Moldovagaz” în contextul contractului cu „Gazprom”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Decizia luată de „Moldovagaz” în contextul contractului cu „Gazprom”

Astăzi, 30 septembrie, când expiră contractul cu „Gazprom”, SA „Moldovagaz” a anunțat că acordul pentru livrarea gazelor în Moldova a fost prelungit pentru o lună. În luna octombrie, țara noastră va primi gaze la prețurile din septembrie.

„În același timp, vor continua negocierile cu privire la condițiile de valabilitate mai lungi, precum și cele de preț ale contractului”, a menționat SA „Moldovagaz”.

În ședința de azi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor SA „Moldovagaz”, care a avut loc la 30 septembrie, a fost examinată chestiunea privind confirmarea a două anexe la contractul dintre SA „Moldovagaz” și „Gazprom” privind condițiile de furnizare a gazelor naturale în R. Moldova pentru anii 2007-2021.

Prima prevede clarificarea formulei de calcul a prețului de achiziție a gazelor naturale în trimestrele II și III a anului 2021, și anume excluderea calculării duble a puterii calorifice efective a gazului. Cea de-a doua prevede ajustarea volumelor contractuale de furnizare a gazelor naturale până în luna septembrie a anului 2021 prin majorarea acestora. Faptul respectiv a fost determinat de depășirea volumelor contractate de furnizare în lunile februarie-aprilie a acestui an pe fundalul vremii reci, stabilite în perioada menționată, precum și insuficienței resurselor de gaze naturale pentru luna septembrie. Adunarea generală a luat decizia de aprobare a tranzacțiilor menționate, precizează „Moldovagaz”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -