luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Președintele Germaniei a transmis Chișinăului un mesaj de susținere puternic

Acasă Articole Altele Președintele Germaniei a transmis Chișinăului un mesaj de susținere puternic

În declarația sa de presă de după întrevederea cu șefa statului, Maia Sandu, președintele Germanei, Frank-Walter Steinmeier, a transmis un mesaj puternic de susținere a R. Moldova. Vizita în Moldova a lui Frank-Walter Steinmeier este prima a unui președinte federal german în cei 30 de ani de independență ai R. Moldova.

Președintele Germaniei, a menționat că a mai fost în Moldova acum cinci ani, dar în calitate de ministru de Externe. Acum, spune Frank-Walter Steinmeier, am regăsit aici un iz de schimbare și un elan pe care „Germania dorește să îl sprijine din răsputeri”.

Șeful statului german a spus despre programul de guvernare al Maiei Sandu că este unul „important pentru Europa”.

„UE are nevoie de o vecinătate estică stabilă și prosperă, iar reformele din Moldova sunt, probabil, exemplul cel mai curajos din regiune”, a declarat Frank-Walter Steinmeier, exprimându-și speranța că „succesele din Moldova se vor propaga și în afara hotarelor țării.”

„Suntem convinși să republica se află pe calea cea bună. Reformele politice, combaterea corupției, o administrație funcțională – toate acestea sunt pilonii de bază pentru o societate care aspiră să ofere cetățenilor săi oportunități de dezvoltare”, a mai afirmat președintele german.

Frank-Walter Steinmeier a vorbit pe larg despre cooperarea economică și impactul investițiilor germane în Moldova, amintind că acestea au contribuit la deschiderea a circa nouă mii de locuri de muncă pentru moldoveni.

„Călea spre succes nu este simplă, dar beneficiați de sprijinul politicului, al societății și trebuie să știți că beneficiați de un sprijin puternic și din partea Germaniei”, a declarat în încheiere Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei.

Frank-Walter Steinmeier efectuează o vizită oficială de două zile în R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -