12 C
Chișinău
joi, octombrie 28, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

BEI alocă circa 60 mil. de euro horticultorilor din Moldova

Acasă Articole Antreprenoriat BEI alocă circa 60 mil. de euro horticultorilor din Moldova

Un fond de 60 de milioane de euro urmează să fie pus la dispoziția horticultorilor din R. Moldova.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de noul șef al oficiului Băncii Europene de Investiții (BEI) în R. Moldova, Alberto Carlei, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii.

De la începutul anului curent, 82 de beneficiari ai liniei de creditare „Livada Moldovei” au primit împrumuturi în valoare de 12,6 mil. de euro.

„Livada Moldovei” este o operațiune – cheie a BEI, a cărei scop este sprijinirea sectorului privat din Moldova. Această linie de creditare a contribuit la revitalizarea sectorului horticol și a susținut multe întreprinderi mici și mijlocii să se angajeze mai bine pe piața moldovenească, foarte competitivă și îngustă, ajutându-le, totodată, să își diversifice destinațiile de export”, a afirmat Alberto Carlei.

De la lansarea liniei de creditare „Livada Moldovei”, peste 280 de proiecte de investiții au beneficiat de fondurile UE, oferite prin intermediul BEI.

Din 2007, când BEI a început colaborarea cu Moldova, au fost implementate 25 de proiecte investiționale în diverse domenii, în valoare totală de circa 800 mil. de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -