12 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 16, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Trei sate din raionul Șoldănești au făcut parteneriat pentru a-și crește potențialul turistic cu ajutorul Elveției

Acasă Articole Antreprenoriat FOTO. Trei sate din raionul Șoldănești au făcut parteneriat pentru a-și crește...

Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobâlea – toate din raionul Șoldănești – vor în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile celor trei sate, în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași, au obținut un grant de 60.000 USD oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice.

În preajma ineditelor băști (bordeie) din Rogojenii Vechi va fi va fi construită o scenă în stâncă pentru a deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va fi produsă „țuică răzășească” și va fi lansat brandul „Băutură Răzășească”. Și nu numai țuică vor gusta turiștii, ci și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la „Școala apicultorului”.

Iar Stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”.

Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă – Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

Guvernul Elveției și PNUD, în cadrul proiectului ”Migrație și dezvoltare locală”, susțin alte 25 de localități în reanimarea economiei locale și susținerea în afirmarea de comunități pro-business.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -