12 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 16, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Liderul de la Tiraspol declară că va cere Moscovei să recunoască independența Transnistriei

Acasă Articole Altele Liderul de la Tiraspol declară că va cere Moscovei să recunoască independența...

Vadim Krasnoselski, liderul autoproclamatei republici nistrene, a declarat într-un recent interviu pentru agenția rusă RIA Novosti că va face demersuri către Moscova privind recunoașterea independenței regiunii imediat ce „situația va permite.”

„Aceasta este o chestiune serioasă. Chiar și un demers va reprezenta un pas serios. Respectiv, problemele serioase mai întâi trebuie discutate, iar apoi declarate. Dacă situația va permite, atunci, desigur că da”, a declarat Vadim Krasnoselski, fiind întrebat de agenția rusă dacă va cere recunoașterea independenței  regiunii în cazul victoriei sale în alegerile prezidențiale din decembrie.

Krasnoselski a spus că recunoașterea independenței este o chestiune tehnică.

„Noi suntem pregătiți pentru a fi recunoscută independența – suntem un stat, cu toate ramurile puterii, cu propria valută și cu economie proprie. Problema recunoașterii este una tehnică. În principiu, această chestiune nu rezidă în noi”, a spus liderul transnistrean.

Vadim Krasnoselski a amintit că rezultatele referendumului petrecut în regiune în anul 2006 a arătat că 97% din votanți au optat pentru aderarea regiunii la Federația Rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -