sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Știri comunitare | La Ursoaia, Căușeni, unii săteni au transformat o clădire din centrul satului în gunoiște

Acasă Regiuni Căușeni Știri comunitare | La Ursoaia, Căușeni, unii săteni au transformat o clădire...

O clădire nefinisată din centrul satului Ursoaia, raionul Căușeni, în care urma să fie un magazin, a fost transformată într-o gunoiște și un loc pe care localnicii îl ocolesc. Asta și pentru că aici și-au făcut „viză de reședință” iubitorii de tulburel și câinii fără stăpân, care pot ataca copii care merg prin preajmă. Autoritățile spun că vor demola clădirea, iar pe locul ei ar putea fi amenajat un teren de joacă pentru copii.

Localnicii spun că edificiul părăsit afectează aspectul satului, devenind și o sursă de poluare. Chiar dacă autoritățile locale au organizat colectarea și depozitarea deșeurilor, o parte dintre săteni refuză să achite pentru serviciile de salubrizare, spunând că gospodăriile lor nu generează gunoi. De regulă, ei sunt și cei care duc gunoiul pe timp de noapte în spatele clădirilor abandonate.

Autoritățile au sesizat poliția în acest sens.

Chiar dacă oamenii legii au avertizat câțiva cetățeni, faptele nedemne ale unora, din păcate, continuă. În perspectivă, construcția nefinisată va fi demolată, iar terenul va fi folosit în alte scopuri, spune Elena Marjinean.

Printre propunerile avansate e și cea care prevede construirea și amenajarea unui teren de joacă pe acel loc.Până atunci însă un grup de tineri din localitate au venit cu inițiativa să facă lucrări de salubrizare în clădirea abandonată.

„Pe rețelele de socializare vom publica postere prin care vom chema sătenii să nu mai arunce gunoiul lângă edificiile abandonate. Sperăm ca această campanie să aibă efect. Împreună putem rezolva problema și facem satul nostru mai curat și frumos”, spun tinerii.

Gabriela Lungu, Nicoleta Ceban,
Elena Mihailov, Ana Sârbu și Cristi Ceban, 
jurnaliști comunitari în s. Ursoaia, raionul Căușeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -