vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

VIDEO/FOTO. Premieră în organele Procuraturii. Prima cameră specială de audiere cu înregistrare audio-video

Acasă Regiuni Cimișlia VIDEO/FOTO. Premieră în organele Procuraturii. Prima cameră specială de audiere cu înregistrare audio-video

O cameră specială de audieri pentru participanții la procesul penal, cu posibilitatea de înregistrare audio-video a fost creată și e funcțională la Procuratura Cimișlia.

Este vorba de un spațiu amenajat de 38,5 m2, cu un perete-oglindă, pentru a permite recunoașterea suspecților în condiții de siguranță și confidențialitate. Sala este izolată fonic și dotată cu echipament modern, precum camere de înregistrat video și microfoane.

Astfel, va fi asigurată exactitatea şi plenitudinea fixării mijloacelor de probă, transmițând atât partea de conţinut a audierii, cât şi latura emoţională a persoanelor audiate.

Anterior, acțiunile procesuale, inclusiv de recunoaștere, erau făcute într-o cameră care nu era dotată conform standardelor naționale și internaționale. De camera de interogare de la Cimișlia ar putea beneficia, la solicitare, și procuraturile din Leova, UTA Găgăuzia, Hâncești și Basarabeasca.

Amenajarea unei asemenea camere speciale de audiere este o inițiativă locală. Lucrările de renovare s-au desfășurat în august – septembrie, costurile cifrându-se la peste 70.000 de lei. Această premieră a fost posibilă datorită susținerii Suediei, oferită prin intermediul proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova” implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Asociația Obștească „INVENTO”.

Sursa: PNUD Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -