luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Tinerii din Mihăileni, Râșcani, au pictat pe 160 de piloni din centrul satului

Acasă Articole Odihnă şi recreere FOTO. Tinerii din Mihăileni, Râșcani, au pictat pe 160 de piloni din...

18 tineri din satul Mihăileni, raionul Râșcani, și-a pus gând să facă frumoși pilonii gri de pe strada principală a satului, astfel că au decis să aplice parțial ornamente tradiționale moldovenești. Inițiativa a fost sprijinită de primărie. Localnicii au numai cuvinte de laudă despre inițiativa tinerilor.

Recent, membrii Grupului de inițiativă „Tinerii Mihăilenari” au pus mâna de pensule și vopsele și au pictat aproximativ 160 de stâlpi de pe strada centrală. Pentru asta au avut nevoie de trei zile și de circa opt kilograme de vopsele. Cheltuielile pentru toate materialele necesare au fost suportate de Primărie.

Pentru că Mihăileni e o localitate unde covorul tradițional moldovenesc e pus la loc de cinste și unde se organizează anual un Festival al covorului, voluntarii au ales cele mai expresive ornamente pentru piloni.

„Acum, când trec pe lângă pilonii pictați de noi, mă simt mândră, căci știu că am pus umărul și eu. Alături de colegi și prieteni am demonstrat că putem face lucruri mărețe. Împreună, muncind în echipă, vom reuși multe” spune Luminița, care a participat la acțiune.

Localnicii sunt încântați de ceea ce au realizat tinerii.

„Inițiativa tinerilor de a picta pe pilonii de-a lungul traseului central a fost foarte reuşită şi creativă. Decorul bucură ochii trecătorilor, dar şi ne motivează pe toţi să nu uităm de tradițiile şi obiceiurile locale”, spune Rodica Carazan, profesoară la Liceul „Eugeniu Coșeriu”.

De menționat că grupul „Tinerii Mihăilenari”, parte a Asociației Băștinașilor din Mihaileni creată cu suportul Elveției și PNUD Moldova, se implică activ în viața comunitară în localitate. Recent, aceștia au implementat proiectul „Verde pentru Mihăileni”, în cadrul proiectului „Sipoteni – Capitala Tineretului 2020 – 2021”, finanțat de Ministerul Educației și Cercetării.

Nicoleta ALBOT,
c
orespondentă comunitară,
s. Mihăileni, raionul Râșcani

10 COMENTARII

  1. E o idee extraordinară și respectiv o inițiativă lăudabilă. Cred că această inițiativă va ajuta la renașterea și păstrarea culturii moldovenești de altă dată pe lângă aceasta pilonii colorați dau și o imagine mai bună localității…

  2. Consider că tinerii care s-au alăturat și au făcut această faptă vor să de-a un xemplu bun și celorlalți oameni. Tinerii acționează în diferite activități și acest fapt demonstrează deja un plus pentru tara noastră.

  3. Cât de ingenios și minuțios lucrat! Frumoasă inițiativă și felicitări tinerilor care s-au implicat. Un exemplu pentru alte localități și o idee de a petrece frumos timpul cu localnicii)

  4. Minunată inițiativă, care demonstrează că tinerii sunt forța ce mișcă lucrurile spre bine.Este de lăudat faptul că acești tineri voluntari au reușit cu puține resurse să aducă culoare în localitatea lor.

  5. O idee foarte originala. Aceast proiect ii da unicitate satului reprezentând totodata tradiția si poporul românesc. Arătând ca chiar de suntem intr-o era a tehnologiei, noi nu uitam cine suntem in sufletele noastre

  6. Faptul ca cei 18 tineri si-au aratat respectul pentru “elementele “ traditionale moldovenesti,prin ornamentarea stâlpurilor, e ceva deosebit! Mie personal mi-a placut extrem de mult creativitatea acestora. Bravo voluntarilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -