sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Primarul unei suburbii a Chișinăului și alți funcționari, reținuți pentru corupție

Acasă Articole Corupţie, abuzuri administrative Primarul unei suburbii a Chișinăului și alți funcționari, reținuți pentru corupție

Primarul comunei Truşeni, suburbie a Chișinăului, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un agent economic sunt cercetaţi de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul mai multor dosare de corupţie.

Aceştia au intrat în vizorul oamenilor legii, după ce a fost documentat un caz de pretindere de mită din partea funcţionarilor primăriei pentru eliberarea unor acte permisive pentru legalizarea unui imobil.

Pe numele celor vizați, inclusiv al primarului, au fost deschise dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Ei au fost reţinuţi şi escortaţi la CNA pentru audieri.

Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupție au identificat multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri.

Sumele pretinse de grupul de funcţionari, potrivit CNA, variau între 500 şi 1000 de euro. Au fost documentate şi cazuri în care au fost pretinse şi terenuri în schimbul eliberării unor acte permisive.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.
Precizăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la emiterea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -