sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Asistenta medicală din Căușeni, care pretindea bani de la pacienți pentru seringi, a fost sancționată

Acasă Regiuni Căușeni Asistenta medicală din Căușeni, care pretindea bani de la pacienți pentru seringi,...

Spitalul raional Căușeni „Ana și Alexandru” a anunțat că, după efectuarea unei anchete de serviciu, asistenta medicală, surprinsă în imagini video publicate pe rețelele de socializare cum pretindea bani pentru seringi, a fost sancționată disciplinar. Cazul a fost raportat organelor de drept. Administrația instituției și-a cerut scuze de la pacienți și rudele acestora.

„Conform materialelor examinate, a fost stabilită vinovăția asistentului medical în încălcarea gravă a executării obligațiunilor de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu manifestate prin colectarea banilor de la pacienți”, se arată într-un comunicat al instituției medicale.

Administrația spitalului a mai precizat că, pe durata anchetei de serviciu, asistenta medicală a fost suspendată din funcție.

Cazul a fost raportat la Procuratura raionului Căușeni și la Inspectoratul de Poliție Căușeni.

Amintim că, potrivit unor imagini video publicate pe rețelele sociale în data de 8 septembrie, asistenta medicală ar fi pretins bani de la un pacient pentru procurarea seringilor. După ce cazul a fost mediatizat la 10 septembrie, Ministerul Sănătății s-a autosesizat și a condamnat acest caz. Ministerul a solicitat pacienților să nu accepte să fie condiționați de către unele din cadrele medicale și să se implice în dare de mită, colectări de fonduri sau alte acțiuni ilegale, ci să le denunțe organelor de resort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -