vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ministrul Finanțelor: obiectivul major este restabilirea finanțării externe și gestionarea prudentă a banilor publici

Acasă Articole Social-economic Ministrul Finanțelor: obiectivul major este restabilirea finanțării externe și gestionarea prudentă a...

Obiectivele principale ale guvernării actuale sunt restabilirea finanțării externe a R. Moldova și gestionarea prudentă și transparență a banilor publici.

Este declarația ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi, în cadrul consultărilor publice privind proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, pe domeniul managementului finanțelor publice, care au fost organizate, recent, la Chișinău.

Potrivit lui Budianschi, finanțarea externă este crucială în asigurarea stabiltății financiare.

„Pentru a atinge acest obiectiv am inițiat și vom continua activitățile ce țin de accesarea asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene, dar și, reluarea dialogului cu FMI și încheierea Memorandumului de țară până la sfârșitul anului 2021”, a spus ministrul.

În cadrul consultărilor, ministrul Budianschi a prezentat viziunea strategică, obiectivele de dezvoltare aferente domeniului finanțelor publice și setul de priorități propuse spre realizare până la sfârșitul anului 2022.

„Gestionarea prudentă, transparentă și eficientă a finanțelor publice rămâne o prioritate”, a mentionat Dumitru Budianschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -