joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Credite de zeci de milioane de euro, accesate prin programul european „Livada Moldovei”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Credite de zeci de milioane de euro, accesate prin programul european „Livada...

De la începutul anului curent, 82 de agenți economici din sectorul horticol au accesat 84 de credite în sumă de 12,6 mil. de euro prin programul „Livada Moldovei”, susținut de UE prin intermediul Băncii Europene de Investiții. 

Cele mai multe împrumuturi, 40,4%, au fost acordate producătorilor de mere. Producătorii de struguri de masă au accesat 22,6% din totalul de credite oferite în acest an, iar producătorii de prune – circa 12% din împrumuturi. 34 de credite, în sumă de circa 5,5 mil. de lei, au fost luate pentru producerea, procesarea și păstrarea merelor; 19 împrumuturi în valoare de peste 2 mil. de euro. Au fost accesate de  producătorii de struguri, iar două credite, în sumă de circa 1,2 mil. de leu, au fost accesate pentru proiecte în sectorul apicol.

Cele mai multe împrumuturi, 9 la număr, le-au accesat pomicultorii din raioanele Briceni și Strășeni cu șapte proiecte de investiții în apicultură, în livezi și în producerea strugurilor de masă.

Anul trecut, prin intermediul liniei de creditare „Livada Moldovei” au fost finanțate proiecte în valoare de 17,1 mil. de euro a 100 de horticultori din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -