vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Podul din comuna Valea Mare, Ungheni – pericol public

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Podul din comuna Valea Mare, Ungheni – pericol public

Făcut de mântuială. Asta spun mai mulți locuitori ai satului Valea Mare din raionul Ungheni despre podul din localitatea lor. Acesta a fost construit fără a fi create condiții pentru ca el să poată fi traversat în siguranță de către pietoni. Dacă ajungi la capătul lui, riști să te prăbușești din cauza unui prag înalt. Iar drumul pe drumul din nu există condiții pentru ca pietonii să se deplaseze în siguranță.

Podul din Valea Marea desparte satul în două părți. Pe el trece și drumul de legătură dintre centrele raionale Ungheni şi Nisporeni. Atunci când oamenii dintr-o parte a satului vor să meargă la Centrul de Sănătate, Oficiul poştal, grădiniţă, gimnaziu, magazine sau Primărie pod respectiv trebuie să-l treacă. Este o provocare să-l traversezi din moment ce acesta este tranzitat zilnici de cel puțin 500 de mașini, iar partea pentru pietoni nu oferă siguranță.

Podul este cu dificultate traversat de mamele cu cărucioare, dar și de către persoanele etate, cărora le vine greu să se deplaseze pe pod.

„Această porţiune de drum este foarte periculoasă. Am șase copii și nu îmi e deloc uşor să-l traversez în condiții sigure”, ne spune Elena Castraveţ, o locuitoare a satului Valea Mare.

Cei de la primărie ridică din umeri, spunând că au încercat să rezolve problema, dar nu le-a reușit.

Sunt la curent cu această problemă, spune Alexei Antoci, primarul comunei Valea Marea. Edilul mai zice că autoritățile au depus un proiect de reabilitare a podului, dar acesta nu a fost aprobat. El însă promite că se va adresa la S.A. „Drumuri Ungheni” în vederea remedierii situației.

Nici starea drumului de până și după pod nu este mai brează.

Drumul devine foarte periculos mai ales când plouă sau ninge. Aici se formează băltoace cu apă şi noroi, iar în timpul rece al anului – gheţuş. Pietonii, neavând pe unde se deplasa, sunt nevoiţi să meargă pe carosabil, ne spune localnica Ecaterina Clopot.

Din cauza că nu există condiții sigure pentru pietoni la Valea Marea în zonă s-au produs şi accidente. De exemplu, o maşină a accidentat doi copii care circulau cu bicicleta.

Grupul de tineri corespondenți
comunitari din Valea Mare – Mădălina Cucu,
Anastasia Gulica, Laura Serbianu,
Cristina Raţă și Gabriela Grinciuc

1 COMENTARIU

  1. O problemă sensibilă ce ii deranjează și pe tineri din satul Valea Mare. Suntem cu speranța că acest articol va sensibiliza organele competente în rezolvarea problemei date. Bravo Tinerilor Jurnalisti comunitari care sun preocupați de viața comunității!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -