luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Bustul lui Eminescu a fost dezvelit în capitala Kazahstanului. Este singurul în regiunea Asiei Centrale

Acasă Articole Altele Bustul lui Eminescu a fost dezvelit în capitala Kazahstanului. Este singurul în...

Un bust al poetului Mihai Eminescu a fost dezvelit, ieri, în capitala Kazahstanului – orașul Nur-Sultan. La eveniment au participat oficiali kazahi, oameni de cultură și diplomați, anunță pagina oficială a primăriei capitalei Kazahstanului.

La ceremonia de dezvelire a bustului au fost recitate poezii din Eminescu în limbile română și kazahă.„Pentru români, Mihai Eminescu este ca pentru cazahi poetul Abai Cunanbaev. Ambii au puse bazele poeziei moderne și stat la baza renașterii culturale”, a spus în cadrul ceremoniei Aktotî Raimkulova, ministrul kazah al Culturii.

Mădălina Lupu, ambasadoarea României în Kazahstan, Kergyzstan și Tadjikistan a spus că dezvelirea bustului lui Eminescu reprezintă un eveniment important pentru toată regiunea Asiei Centrale.

„În regiunea Asiei Centrale nu există nici o țară, cu excepția Kazahstanului, unde există un parc și un bust al poetului național al României”, a spus, între altele, diplomata română, citată de presa kazahă.

Bustul lui Mihai Eminescu a fost ridicat de Societatea Culturală a Românilor din Kazahstan „Dacia”, condusă de Nicolae Plushkis.

Anul trecut, autoritățile române au dezvelit la București un bust al poetului kazah Abai Cunanbaev într-un scuar care-i poartă numele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -