marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un festival de film documentar începe la Cahul. Lista filmelor care vor fi prezentate

Acasă Articole Educaţie Un festival de film documentar începe la Cahul. Lista filmelor care vor...

Ediția a șasea a Festivalului de film documentar pentru schimbare socială „Moldox” va avea loc la Cahul, în perioada 8-12 septembrie.

Evenimentul va fi găzduit de Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul.

Festivalul începe astăzi, la ora 20.00, cu pelicula „Honeyland” de Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska (Macedonia de Nord, 2019, 85 min). Filmul tratează probleme de mediu și a fost nominalizat de două ori la Oscar.

La 9 septembrie, la ora 18.30, va rula pe ecran pelicula „Lemn”, un film de Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst și Ebba Sinzinger (Austria, Germania, România, 2020, 97 min), care povestește despre tăierile ilegale de păduri care au devenit o afacere globală de miliarde.

Pe data de 10 septembrie, la 18.30, va fi prezentat filmul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau (România, Luxemburg, 2020, 109 min), nominalizat la Oscar. Pelicula povestește despre tragedia din clubul „Colectiv”

Tot în ziua de 10 septembrie, la 21.00, va fi prezentat „Pântecele bestiei” de Erika Cohn (SUA, 2020, 83 min), care prezintă încălcărilor drepturilor omului în închisorile pentru femei din SUA.

Iar pe 11 septembrie (18.30), spectatorii din Cahul vor privi filmul „Orașul gloriei”, de Dimitrii Bogoliubov (o producție Rusia, Cehia, Germania, 2020, 83 min), care arată realitatea unor tineri dintr-un oraș provincial rusesc.

La festival vor fi prezentate și filme documentare realizate în cadrul atelierului „Inspiration” de la „Moldox Lab”. Acestea sunt semnate de regizori din Moldova. Va fi prezentat filmul „Cioburi din culise” de tânăra regizoare Daniela Miron, care o aduce în prim plan pe Larisa Bașkatova, o balerină de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. În această serie se înscrie și documentarul „Eva noastră” de Ana Gurdiș, care arată viaţa unei familii cu dizabilităţi din nordul țării.

Ediția din acest an a festivalului este organizată de Asociația „Moldox”, în parteneriat cu „Svenska Filmstudion”, cu suportul financiar al mai multor donatori externi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -