sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

General al Armatei Naționale, trecut în rezervă cu onoruri militare

Acasă Articole Altele General al Armatei Naționale, trecut în rezervă cu onoruri militare

Generalul de brigadă Mihail Bucliş, locțiitor șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, a fost trecut în rezervă cu onoruri militare.

Ceremonia s-a desfășurat în ajunul zilei Armatei Naționale, pe platoul Ministerului Apărării. După o carieră militară de aproape trei decenii în armata moldovenească, generalul Mihail Bucliș și-a luat rămas bun de la Drapelul Armatei Naționale.

Ministerul Apărării i-a mulțumit generalului pentru serviciu și dedicație.

Mihai Bucliș a făcut școli și instruiri militare în Ucraina, România și SUA. Și-a început serviciul militar în calitate de ofițer într-un regiment de tancuri din Ucraina, după care a condus mai multe unități militare din R. Moldova.  Între 2011 și 2015 a fost rectorul Institutului Militar al Forţelor Armate ,,Alexandru cel Bun”, după care a fost, până în 2018, comandant al Comandamentului Forţe Terestre, din 2019 locțiitor șef Marele Stat Major al Armatei Naţionale (resurse de apărare).

1 COMENTARIU

  1. Frumos gest. Dar uneori mă întreb – de ce militarii stau cu spatele la busturile domnitorilor de pe teritoriul MA ??? Dacă ar putea ei vorbi ce ar zice ?? Mai ales Sfintul Ștefan ??? De asemenea nu înțeleg de ce uneori majoritatea statu cu spatele la drapelele statale ?? Oare nu se poate arbora ele în alt loc // În aceiși linie cu oficialii respectivi. Nu de alta dar am observat când un majistrat stătea cu … spatele la copia declaratiei de independență. Era cam la înălțimea fotoliului lui… Ceva nu e bine gîndit în asemenea situații. S-ar cere o modificare a legislatiei respective. Doar e vorba nu doar de simboluri statale. E vorba și de 7 ani de acasă….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -