luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Spicherul Grosu: să fim mândri că vorbim românește | Premierul Gavrilița: să muncim pentru limba română | Președinta Sandu: limba română, numitor comun

Acasă Regiuni Chișinău mun. Spicherul Grosu: să fim mândri că vorbim românește | Premierul Gavrilița: să...

Astăzi, de Ziua Limbii Române, spicherul Igor Grosu a depus flori la busturile mai multor scriitori de pe Aleea clasicilor din Grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, iar premierul Natalia Gavrilița și președinta Maia Sandu au depus flori la mormintele poeților Alexei Mateevici și Grigore Vieru în semn de omagiu pentru cei care au cântat și au dus faima limbii române.

Primele persoane în stat au transmis și mesaje cu ocazia acestei sărbători naționale.

Președintele Parlamentului Igor Grosu:

„(…) Vreau să aduc sincere mulțumiri celor care vorbesc și păstrează graiul românesc. Mă bucur să aud când cetățenii noștri aflați peste hotare le vorbesc copiilor în Limba română, le citesc povești sau poezii, sau ascultă cântece în limba română. Eu îmi doresc ca la 30 de ani de Independență, să fim mândri că vorbim românește (…)”

Premierul Natalia Gavrilița

„(…) Trebuie să muncim în fiecare zi pentru ca limba română să devină unul dintre elementele ce unesc toți cetățenii Republicii Moldova. Vom asigura ca investițiile în educație, cultură și alte domenii să cultive cunoașterea, aprecierea și dragostea pentru limba română (…)”

Președinta Maia Sandu

(…) Limba română este limba maternă pentru patru din cinci cetățeni ai țării noastre. Îmi doresc ca limba română să devină numitor comun pentru toți cetățenii Republicii Moldova, oricare ar fi limba lor maternă, și să funcționeze aici în armonie cu celelalte limbi: ucraineana, rusa, găgăuza, bulgara și altele. Limba română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri. Pentru aceasta trebuie să lansăm un program de studiere a limbii române pentru vorbitorii de alte limbi (…) Avem o limbă frumoasă, trebuie s-o facem atractivă și pentru cei care nu o cunosc (…)”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -