sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

De ziua „Limbii Noastre”, la Cimitirul Central va avea loc o liturghie. Ce alte manifestări vor fi organizate la 31 august în Chișinău  

Acasă Regiuni Chișinău mun. De ziua „Limbii Noastre”, la Cimitirul Central va avea loc o liturghie....

Un amplu program de acțiuni și manifestări cultural-artistice vor fi organizate la Chișinău, în contextul Zilei Limbii Române, care este sărbătorită în țara noastră pe data de 31august.

Șirul de evenimente consacrate „Limbii Noastre” va începe la ora 09:00, cu o liturghie care va avea loc la Cimitirul Central, unde este înmormântat autorul poemului „Limba noastră”.  Scriitoarea și criticul literar, Maria Pilchin va prezenta o pledoarie dedicată poetului Alexei Mateevici, după care va urma un recital de poezie cu genericul „Odă limbii române”.

Inaugurarea oficială a Sărbătorii Naționale „Limba Noastră” este prevăzută pentru ora 10:00, prin depunere de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare, după care, la ora 10:15, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt, va urma deschiderea festivă, cu participarea administrației municipiului Chișinău și a Uniunii Scriitorilor.

La ora 10:25 va avea loc spectacolul literar-muzical cu genericul „Umbra unui vis”, cu participarea actorului Nicolae Jelescu și a folkiștilor Viorel Burlacu, Maria Mocanu și Victor Buruiană. În intervalul orelor 11:15 – 11.45 este planificat Tabloul muzical cu genericul „Sfântă ni-i casa”, cu participarea „Aldea-Teodorovici Orchestra”.

Între orele 11:45-12:00 – va avea loc decernarea premiilor Concursului național „Dictare pentru fiecare”, oferite de Primăria Chișinău. Șirul evenimentelor va continua cu Prezentarea teatralizată a operei marilor clasici, consacrată limbii române, ora 12:00-12:30, cu participarea Teatrului-laborator „Arta și gândul”.

La ora 15:00, la Centrul Expozițional „C. Brâncuși” va fi inaugurată expoziția – concurs de artă plastică contemporană cu genericul „Saloanele Moldovei”, ediția a XXXI-a. Tot aici va fi decernat premiul mare, oferit de Primăria Chișinău.

La 16:00, pe terasa Uniunii Scriitorilor din Moldova va avea loc Gala Premiilor Literare „Scriitorii pentru capitală și capitală pentru scriitori”. Vor fi decernate premii oferite de Primăria Chișinău.

Evenimente culturale consacrate Sărbătorii Limbii Române vor fi organizate în sectoarele capitalei, parcuri și scuaruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -