marți, noiembrie 29, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un stadion modern a fost inaugurat într-un sat din una din suburbiile Chișinăului

Acasă Articole Sănătate Un stadion modern a fost inaugurat într-un sat din una din suburbiile...

Evenimentul de inaugurare a noului stadion, în valoare de circa un milion de lei, din satul Dobrogea, orașul Sângera, din componența mun. Chișinău, a avut loc astăzi, de hramul localității. Acest spațiu pentru sport era demult așteptat de către elevii gimnaziului, dar și de localnici.

Stadionul are lungimea 50 de metri şi lățimea de 30 de metri, este acoperit cu gazon artificial, iar tot perimetrul este îngrădit.

Primarul orașului Sângera, Valeriu Popa spune că stadionul este singurul în zonă de așa dimensiuni și unde au fost aplicate cele mai noi tehnologii. Edilul a mai spus că stadionul va servi o bază bună pentru petrecerea lecțiilor de educație fizică și a antrenamentelor pentru echipele locale de fotbal. Valeriu Popa a mai spus că un suport moral important în realizarea proiectului l-a avut din partea fostului fotbalist și antrenor Igor Dobrovolschi.

Prezent la evenimentul de inaugurare a stadionului, primarul de Chișinău, Ion Ceban a spus că proiectele în educație și sport sunt prioritare. În acest sens, Primăria Chișinău are o colaborare bună cu FMF.

„Alte 40 de stadioane urmează să fie deschise în următorii doi ani la Chișinău. Vrem să creăm oamenilor, în special tinerilor, condiții pentru a face sport și a practica modul sănătos de viață. Vom susține și în continuare proiectele frumoase”, a spus Ceban.

Potrivit edilului, anul trecut, Primăria Chișinău a alocat suburbiilor 120 mil. de lei în diverse proiecte, iar anul acesta suma a fost majorată până la peste 150 mil. de lei. Aceste fonduri, spune Ceban, în primul rând sunt orientate către instituțiile educaționale.

Valoarea proiectului de Dobrogea s-a cifrat la 960 de mii de lei. 710 mii de lei au fost alocaţi din bugetul oraşului Sângera, 200 de mii de lei au fost oferiți din bugetul Primăriei Chişinău, iar 50 de mii de lei a constituit contribuția unui agent economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -