vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În pas cu vremea. Cahul devine primul oraș din țară cu viceprimar pentru digitalizare

Acasă Articole Altele În pas cu vremea. Cahul devine primul oraș din țară cu viceprimar...

Mandatul viceprimarului orașului Cahul Stella Bădin a fost extins, astfel că ea va fi responsabilă și de digitalizare. În speță, printre noile atribuții ale viceprimarului se numără realizarea platformelor și a serviciilor digitale în beneficiul cetățenilor.

Numirea respectivă se aliniază la politica națională axată pe digitalizare, promovată de noul Guvern de la Chișinău.

„Digitalizarea este o parte componentă a mai multor inițiative și proiecte pe care le derulăm. Printre acestea se numără crearea sistemului inteligent de iluminare publică, implementarea sistemului de înregistrare a datelor de la distanță, dezvoltarea sistemului de solicitări online, de exemplu, înscrierea la grădiniță etc. Astfel, e necesar să avem o persoană responsabilă de crearea unui plan integrat de măsuri privind digitalizarea, care să faciliteze administrarea, să contribuie la reducerea costurilor și la diminuarea birocrației”, a spus Nicolae Dandiș, primarul mun.Cahul, citat de presa locală.

Stella Bădin a fost numită în funcția de viceprimar în iunie 2020. În perioada, 2019-2020 a fost consilier în Consiliului municipal Cahul, iar anterior, timp de câțiva ani, a activat la o instituție bancară în Galați (România). Ea a absolvit Facultatea Economiei a Universității „Dunarea de Jos” din Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -