luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

(foto) Noi atracții la Zimbrăria din raionul Glodeni. „Pista lui Voronin”, transformată într-o tablă de șah

Acasă Regiuni Glodeni (foto) Noi atracții la Zimbrăria din raionul Glodeni. „Pista lui Voronin”, transformată...

Zimbrăria din Rezervația „Moara Domnească” din raionul Glodeni a devenit și mai atractivă pentru turiști. Aici au fost realizate și instalate mai multe atracții. Reține atenția vizitatorilor parcul cu sculpturi în stil modernist.

În mod evident, atracțiile principale rămân cei șapte zimbri, iar mai nou și Zimbru Împărato sculptură uriașă de circa patru tone din lemn, realizată de Alexei Vidrașco. Nu e de neglijat nici „Pista lui Voronin”, unde, pe vremuri, ateriza cu elicopterul fostul președinte Vladimir Voronin, unul dintre cei care a venit cu ideea fondării Zimbrăriei. Acum aceasta a fost transformată într-o tablă de șah mare.

În poiana principală a Zimbrăriei a fost construită o scenă și bănci pentru spectatori. Aici vor fi găzduite spectacole, iar printre primele vedete care vor evolua aici vor fi Lupii lui Calancea, originar din raionul Glodeni. „Lupii” vor da duminică un concert alături de Surorile Osoianu. Până una alta, scena este „probată” de artiști locali. În preajmă au fost amenajate foișoare și alte spații pentru turiști, iar către Stejarii Seculari a fost construită o potecă din lemn.

Anterior, la Zimbrărie a fost construită și o belvedere, de unde turiștii pot admira de la înălțime zimbrii.

Zimbrăria din Rezervația „Pădurea Domnească” a fost înființată în august 2005, atunci fiind aduși trei zimbri din Polonia. În prezent, la Zimbrărie trăiesc, în condiții protejate, șapte zimbri. Zimbrul, un animal pe cale dispariție, este considerat cel mai greu mamifer terestru sălbatic de pe teritoriul Europei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -