miercuri, aprilie 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

(video) Au început lucrările de construcție a podului Yampil-Cosăuți. Iată cum ar putea arăta

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor (video) Au început lucrările de construcție a podului Yampil-Cosăuți. Iată cum ar...

Guvernul de la Chișinău va iniția negocierile asupra proiectului Acordului cu Guvernul Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru, în zona localităților Cosăuți (Moldova) – Yampil (Ucraina). De notat că lucrările podului au început deja pe partea ucraineană.

Costurile lucrărilor urmează să fie acoperite de partea ucraineană, iar termenul de executare a construcției podului ar urma să fie de doi ani de la începerea lucrărilor, a precizat ieri Guvernul.

Administrația regiunii ucrainene a anunțat zilele trecute că lucrările de construcție a căilor de acces spre viitorul pod peste Nistru au început.

Lungimea totală a podului va fi de 1,3 kilometri. Acesta va fi construit pe mai multe suporturi de înălțimea blocurilor locative cu nouă etaje. La construcția podului Yampil-Cosăuți vor fi utilizate nouă mii tone de structuri metalice, 16 mii de metri cubi de beton armat monolitic. Capacitatea podului va fi de cinci mii de autovehicule în 24 de ore. În paralel cu podul, ucrainenii reabilitează capital 125 de kilometri de drumuri din regiunea Vinița. Costul total al lucrărilor se ridică la 3,38 mldr. de hrivne (peste 108 mil. de euro).

Încă acum șase ani, Euroregiunea „Dnestr” a publicat versiunea tridimensională a proiectului viitorului pod.

Viitorul pod de la Yampol va reduce substanțial timpul de călătorie pe ruta Kiev-Chișinău.

Podul ar urma să fie gata până la sfârșitul anului 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -