vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Maia Sandu, la Congresul Diasporei: țara noastră nu a fost tocmai o patrie grijulie cu cetățenii săi

Acasă Articole Asociere şi întruniri Maia Sandu, la Congresul Diasporei: țara noastră nu a fost tocmai o...

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, susține că actuala guvernare își dorește să construiască o „relație frumoasă, de durată și pe termen lung” în raport cu Diaspora. Șefa statului a declarat la Congresul Diasporei, care a și-a început lucrările azi, în format online, că în țară se resimte un deficit de resurse umane și a îndemnat moldovenii de peste hotare să sacrifice „un an, doi pentru a munci în instituțiile statului.”

„Bogăția principală a R. Moldova sunt oamenii. Și totuși în cei 30 de ani de independență, țara noastră nu a fost tocmai o patrie grijulie cu cetățenii săi”, a declarat Maia Sandu.

Președintele a spus că cele trei decenii, oamenii au trăit „ani grei, plini de sărăcie și de dezamăgiri, perioade care au alungat de acasă foarte mulți oameni muncitor și talentați.” Însă acești oameni, aflați peste hotare, au avut grijă de bunăstare celor rămași acasă.

Maia Sandu a mai spus că Diaspora a avut un rol important în lupta pentru democrație.

„Împreună cu Dvs. am luptat pentru democrație, pentru ca să recâștigăm statul atunci când anumite forțe au încercat să-l captureze și să și-l subordoneze”, a declarat șefa statului.

Maia Sandu a mulțumit diasporei pentru activism civic în alegeri.

Ea a dat asigurări că echipa de la guvernare va munci pentru a face din Moldova „o țară bună pentru toți”, iar în acest sens se contează și pe cetățenii aflați peste hotare. În acest sens, spune Maia Sandu, trebuie create oportunități, iar Guvernul să lanseze programe de întoarcere a oamenilor din Diaspora.

„Trebuie să creăm oportunități pentru ca această întoarcere să fie cât mai ușoară, ca revenirea și adaptarea să devină ușoară. Ca lumea să se simtă utilă și apreciată”, a declarat Maia Sandu.

Președintele țării a îndemnat cetățenii de peste hotare să se implice în procesele de transformare și a recunoscut, totodată, că în țară se resimte un deficit de resurse umane.

E nevoie să sacrificăm un an, doi pentru a munci în instituțiile statului. Doar așa putem îmbunătăți calitatea instituțiilor statului, să le facem funcționale”, a spus Maia Sandu.

Președintele R. Moldova a specificat că, la ora actuală, există voință politică pentru transformări, există sprijin din partea cetățenilor și a comunității internaționale.

Evenimentele dedicate Zilelor Diasporei și Congresului Diasporei vor avea loc, în format online, între 20 și 22 august. Acestea sunt organizate de Biroul Relații cu Diaspora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -