vineri, iulie 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

La Ungheni se amenajează o pietonală din fonduri europene

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor La Ungheni se amenajează o pietonală din fonduri europene

Piața Independenței din orașul Ungheni, locul în care sunt organizate cele mai importante evenimente din localitate și raion, este în curs de modernizare și devine pietonală.

Suprafața totală a Pieței Independenței de peste patru mii de metri pătrați va fi pavată și dotată cu mobilier urban modern. Vor fi plantați arbori, arbuști, creat un sistem nou de iluminare generală și decorativă, montate bănci de recreere cu design personalizat.

Tot aici, va fi amenajată o parcare pentru biciclete și o mini-stație de deservire și reparație a bicicletelor, cărucioarelor, trotinetelor. Punctul de atracție în Piața Independenței va deveni havuzul pietonal de peste 600 m.p., de tip uscat cu show de lumini și muzică.

Toate acestea sunt realizate în cadrul unui proiect european de infrastructură.

„Suntem recunoscători Uniunii Europene, Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie pentru suportul acordat în modernizarea Pieței Independenței și reabilitarea străzii centrale”, a spus Alexandru Ambros, primarul mun. Ungheni.

Investiția UE în cele două proiecte este de 1.168.546 euro, a Primăriei Ungheni – 116.854 de euro și PNUD – 90.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -