luni, iulie 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Expert: recuperarea exporturilor de până la 75% se va datora pieței europene

Acasă Uncategorized @ro Expert: recuperarea exporturilor de până la 75% se va datora pieței europene

Piața Uniunii Europene este factorul determinant ce poate asigura recuperarea scăderii exporturilor moldovenești în perioada crizei de Covid-19. Anul trecut, exporturile au cunoscut o scădere de 296 mil. USD (10,6%), iar în acest an ele înregistrează o recuperare destul de promițătoare, potrivit expertului economic Veaceslav Ioniță.

În prima jumătate a acestui an, exporturile au crescut până la 2 mlrd. 648 mil USD. Peste 70% din creștere este asigurată de recuperarea exporturilor în UE, unde creșterea este de 116 mil. USD. Creșterea spre țările CSI este de 15 mil. USD, iar în alte țări s-a înregistrat o creștere de 30 mil. USD.

„Dacă nu intrăm într-o nouă fază de criză, atunci avem toate șansele să recuperăm până la sfârșitul anului toată căderea din 2020. Recuperarea în proporție de 70-75% se va datora pieței UE”, susține expertul pe blogul său.

În prezent, în jur de 70% din exporturile Moldovei sunt direcționate în UE. România este principal partener comercial al țării noastre în UE. Aici sunt livrate aproape 30% din mărfurile moldovenești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -