12 C
Chișinău
miercuri, octombrie 20, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O tânără din Călărași și un tânăr din Ungheni, câștigători ai cursei Sipoteni Youth Run

Acasă Călărași O tânără din Călărași și un tânăr din Ungheni, câștigători ai cursei...

Aproximativ o sută de tineri din mai multe localități ale țării au participat, duminică, la cursa de patru kilometri Sipoteni Youth Run, ulterior fiind antrenați în diverse activități dedicate modului sănătos de viață. Evenimentul sportiv a fost organizat în cadrul Zilei Tineretului la Sipoteni, Capitala Tineretului 2020/2021.

La categoria Feminin, câștigătoare a devenit Cătălina Roșca din raionul Călărași. Tânăra a venit la Sipoteni împreună cu prietenii săi, la sugestia profesorului de educație fizică. Sipoteni Youth Run  a fost prima cursă la care a participat, astfel că a rămas surprinsă de succesul său.

„Mă ocup cu sportul și fac exerciții în fiecare zi. Când am văzut că ajung prima dintre fete am fost foarte bucuroasă”, spune Cătălina Roșca.

Iar categoria Masculin, primul la linia de sosire a ajuns Gheorghe Buzulan, din raionul Ungheni. Pasionat de alergare, acesta are în spate experiența mai multor maratonuri și curse de alergare.

„Îi îndemn pe toți să practice sportul, căci într-un corp sănătos există o minte sănătoasă”, a spus tânărul.

La cursa de la Sipoteni au participat circa o sută de tineri practic din peste zece localități ale țării, potrivit organizatorilor.

Sipoteni Youth Run a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu primăria Sipoteni, cu sprijinul UNFPA Moldova, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, Run Moldova și Asociația Codrenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -