marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Grădinița din satul Răspopeni, raionul Șoldănești, a fost renovată într-un proiect comun cu România

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Grădinița din satul Răspopeni, raionul Șoldănești, a fost renovată într-un proiect comun...

Grădinița de copii „Albinuța” din satul Răspopeni, raionul Șoldănești, a fost renovată cu asistența tehnică și financiară oferită de Guvernul României, dar și cu fonduri din bugetul local.

Pentru implementarea proiectului, România a oferit jumătate de milion de lei, iar administrația publică locală a venit cu o contribuție de 500 de mii de lei.

La instituția preșcolară au fost create condițiilor mai bune de educație timpurie a două grupe de copii frecventate de circa 60 copii și 20 de cadre didactice și personal auxiliar din grădiniță. Au fost efectuate o serie de renovări: s-a construit un acoperiș șarpant, s-au executat lucrări de termoizolare a faţadei, s-a placat soclulul, pereul, s-au schimbat ferestrele, s-au construit rețele interioare și exterioare de apeduct și canalizare, rețele de echipament electric, etc.

De asemenea, în cadrul proiectului a fost construită o anexă la clădirea existentă a grădiniței, în care au fost amenajate două blocuri sanitare. Până la implementarea proiectului, copiii mergeau la veceul din curtea grădiniței.

De menționat că, până în prezent, peste 1100 de grădinițe au fost renovate cu suportul Guvernului României care a alocat în acest sens circa 30 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -