vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

USAID și Ambasada Suediei au susținut deschiderea unei crame în raionul Călărași

Acasă Articole Antreprenoriat USAID și Ambasada Suediei au susținut deschiderea unei crame în raionul Călărași

„Crama Tataru” a fost deschisă în satul Pitușca, raionul Călărași, grație asistenței oferite de USAID Moldova și Ambasada Suediei. Familia Tataru, cu o experiență de peste 15 ani în viticultură, a extins afacerea prin lansarea serviciilor enoturistice și vânzarea vinului îmbuteliat.

Suportul oferit de USAID și Ambasada Suediei l-au ajutat pe vinificatorul Tataru să tranziteze de la producerea vinului în butoi la vinul îmbuteliat.

Vasile și Svetlana Tataru au început să se alinieze standardelor de calitate de producere a vinului îmbuteliat încă în 2019, după ce, cu ajutorul partenerilor externi, au procurat mai multe echipamente, precum rezervoarele de oțel inoxidabil și fermentatoare, stație frigorifică, pompe etc. Producătorul din Călărași a fost asistat pe parcursul ultimilor doi ani de un mentor-vinificator, de la care a învățat tehnologiile și practicile bune în producerea unui vin de autor.

Crama Tătaru a dezvoltat și câteva pachete de servicii oenoturistice și este inclusă în rutele de turism regional din Plaiul Fagului, urmând să integreze și ruta națională Drumul Vinului Moldovei, acreditata de Consiliul Europei ca rută cultural-europeană.

Familia Tataru dispune de podgorii pe o suprafață de șapte hectare.

În prezent, în Republica Moldova activează peste 50 de mici producători de vinuri, care produc peste 500 mii sticle de vin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -