marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Schimb de opinii cum să faci export în patria brandurilor Volvo și Ikeea

Acasă Articole Antreprenoriat Schimb de opinii cum să faci export în patria brandurilor Volvo și...

„Acasă la Volvo, Ikea și ABBA” este genericul evenimentului organizat, miercuri, de Agenția „Invest Moldova”. Ediția a fost dedicată exporturilor în Suedia – cea mai mare economie scandinavă. Sesiunea a făcut parte din programul „Export Morning”, care își propune să ofere antreprenorilor moldoveni sprijin complex, informativ și practic în vederea facilitării accesului exporturilor pe piețele externe.

La eveniment au participat reprezentanți ai guvernelor și corpului diplomatic din cele două țări, specialiști în domeniul exporturilor și manageri de la firmele suedeze de top, care au povestit despre toate aspectele ce țin de exporturi în Suedia.

Ambasada Suediei promovează o abordare integrată a comerțului și cooperării pentru dezvoltare. Întrucât dezvoltarea economică este unul dintre obiectivele principale ale acestei cooperări pentru dezvoltare, este relevant de menționat câteva dintre proiectele pe care Ambasada Suediei le-a finanțat în ultimii ani și anume, Proiectul de Competitivitate din Moldova, Programul Femeile în Afaceri în parteneriat cu BERD Moldova și Proiectul Ad Trade în parteneriat cu PNUD”, a spus Erik Wirkensjö, prim secretar pentru Afaceri politice și economice din cadrul Ambasadei Suediei.

Pentru exportatorii moldoveni, Suedia este, deocamdată, un teren neexplorat, dar plin de oportunități.

„A durat destul de mult să ajungem pe piața Suediei, însă până la urmă am reușit, atunci când este stabilitate, corectitudine și transparență în decizii, cu răbdare și efort îți poți atinge orice scop”, a menționat Ion Cuhal, directorul fondator al companiei „Nova Nut”.

Suedia este o țară care poate oferi condiții foarte bune pentru afaceri.

„Cea mai mare problemă a companiilor din Moldova este faptul că țara nu este cunoscută. Nimeni nu știe de fapt ce este Moldova, cu ce se ocupă. Am o afacere în Moldova din 1999 și am fost primul care am exportat vin în Suedia. A fost un proces foarte complicat și de durată, însă acum lucrurile au o evoluție pozitivă”, a menționat Robert Bloomberg, Consul Onorific al Moldovei la Gothenburg.

În R. Moldova activează, la moment, 29 de întreprinderi cu capital suedez, Suedia poziționându-se pe locul 23 printre principalii investitori. Valoarea exporturilor moldovenești în Suedia se ridică la aproape jumătate de milion de dolari, cele mai importante produse exportate fiind produsele agricole neprocesate.

Suedia este cea mai mare economie scandinavă, cu un PIB de peste 537 mlrd USD și o populație de peste 10 milioane locuitori. Este în prezent una dintre cele mai bogate 20 de țări din lume raportat la PIB per capita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -