vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O campanie care a spart stereotipurile despre tații din Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. O campanie care a spart stereotipurile despre tații din Moldova

„Un tată bun”, campania socială națională care și-a propus să schimbe percepția opiniei publice despre rolului tatălui în creşterea şi educarea copiilor alături de mame, a ajuns la final. Pe durata campaniei au fost realizate mai multe materiale informaționale despre taţii care sunt un exemplu demn de urmat.

Campania a fost parte a proiectului „Abordarea violenței domestice în R. Moldova”, finanțat de Fundația OAK prin intermediul Fundației Est-Europene de la Chișinău.

Potrivit implementatorilor proiectului, campania a reuşit, în mare măsură, să spargă stereotipurile și să schimbe atitudinea socială faţă de implicarea bărbatului în viaţa de familie, prin partajarea responsabilităţilor casnice, dar şi prin eliminarea percepției că singura misiune a bărbatului e de „a aduce acasă bani.”

La realizarea proiectului au participat 19 organizaţii din diferite regiuni ale țării. Acestea au beneficiat de suport financiar şi de mentorat din partea Fundaţiei Est Europe, cu scopul de a promova implicarea bărbaţilor în viaţa de familie.

„Am implementat acest proiect cu suportul şi participarea mai multor organizaţii de nivel naţional, local şi regional. Am avut organizaţii beneficiare de grant şi din Găgăuzia, de la sud, de la nord, ne-am străduit să avem acoperire geografică naţională”, a spus Diana Bacal, coordonator de programe la Fundația Est-Europeană.

Grație proiectului și campaniei „Un tată bun”, pe rețelele sociale au fost create mai multe cluburi de comunicare pentru tătici, organizate concursuri de „tată și familie model”, au fost editate postere informative și ghiduri de bune practici, organizate concursuri muzicale pentru familii, culinare și sportive. De asemenea, a fost realizat un documentar cu participarea a 12 tați, longreaduri, interviuri despre rolul taților în familie, expoziții foto, emisiuni tematice și o serie de interviuri cu psihologi ș.a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -