marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Inovativ în Moldova! Puzzle explicativ despre costurile și calea deșeurilor

Acasă Articole Salubrizare şi protecţia mediului Inovativ în Moldova! Puzzle explicativ despre costurile și calea deșeurilor

Un panou interactiv sub formă de puzzle explică drumul deșeurilor într-o localitate și încearcă să schimbe percepția opinie publice despre tarifele pentru gestionarea deșeurilor. Acesta este creat în vaza realităților din satele moldovene și a fost prezentat, zilele trecute, la Festivalul „Strășeni, mon amour”, dedicat serviciilor publice de calitate. 

Puzzle-ul urmărește să ușureze misiunea reprezentanților întreprinderilor de resort că să le explice că gestionarea deșeurilor este un domeniu costisitor care trebuie întreținut inclusiv de către membrii comunităților.

„Ca sistemul să devină sustenabil, este nevoie de un management eficient, dar mai ales de implicarea întregii localități și achitarea la timp pentru evacuarea deșeurilor”, explică Igor Hâncu, unul dintre autorii jocului.

Igor Hâncu spune că situația cu sortarea, colectarea și prelucrarea deşeurilor la noi poate fi catalogată drept una de criză. Doar 170 din 916 localități rurale din țara noastră au un serviciu de colectare a gunoiului, iar sate în care acesta se colectează separat sunt și mai puține.

Cinci panouri cu puzzle-ul explicativ au fost transmise primăriilor partenere din raionul Strășeni ale Asociației Jurnaliștilor de Mediu. Puzzle-ul a fost realizat de Cătălina Molodoi, Alex Buretz și Igor Hâncu.

Festivalul „Strășeni, mon amour” s-a desfășurat la 8 august, în Rezervația naturală „Codrii” (Strășeni, Lozova). Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat peste o mie de oameni. Festivalul a fost organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, într-un program de granturi locale al Uniunii Europene și implementat de GIZ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -