sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Egalitatea de gen și prevenirea violenței, promovată printre tineri cu ajutorul Realității Virtuale

Acasă Regiuni Soroca Egalitatea de gen și prevenirea violenței, promovată printre tineri cu ajutorul Realității...

Realitatea virtuală îi ajută să înțeleagă mai bine fenomenul violenței împotriva femeilor și fetelor. Este vorba de un proiect-pilot implementat de IDIS „Viitorul”, care prevede desfășurarea, până în primăvara anului viitor, a mai multor mese rotunde la care se discută despre acest fenomen.

În cadrul proiectului pilot se testează în premieră instrumentul „Realitatea Virtuală”. Este vorba despre o pereche de ochelari, care se referă la ambianțe artificiale create pe calculator și care oferă o simulare a realității, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape reală, atât în locurile reale, cât și în cele imaginare.

O masă rotundă de acest gen a avut loc, recent, la Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA din Soroca, unde formatorii au discutat cu tinerii și tinerele despre bullying, imaginea de sine, generația egalității și miturile violenței împotriva femeilor și fetelor. Participanții la masa rotundă s-au antrenat într-un schimb de opinii pe marginea acestor teme.

Peste 700 de persoane vor fi instruite cum să sprijine promovarea egalității de gen și să prevină violența

Proiectul pilot „Un viitor mai bun/Better Future” este implementat de IDIS „Viitorul”, la inițiativa UN Women Moldova. Proiectul este finanțat de Guvernul Suediei. În cadrul proiectului, mai mult de 700 de persoane vor fi instruite cum să sprijine promovarea egalității de gen și prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor. Proiectul este implementat în perioada mai 2021 – aprilie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -