12 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 16, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O femeie din Moldova va primi un prejudiciu moral de 263.000 de lei – câte 1000 de lei pentru fiecare din cele 263 de zile cât a fost deținută ilegal la Rusca

Acasă Articole Dreptul la un proces echitabil O femeie din Moldova va primi un prejudiciu moral de 263.000 de...

Circa 44,3 mii de lei prejudiciu material și 263.000 de lei prejudiciu moral. O asemenea hotărâre a adoptat Judecătoria Chișinău sediul Centru în cazul unei femei, care a fost privată de libertate ilegal timp de 263 de zile, fiind deținută în Penitenciarul nr.7 de la Rusca. Astfel, prejudiciul moral constituie echivalentul a o mie de lei pentru fiecare zi de detenție ilegală. 

Femeia a fost reprezentată în instanțe de Asociația Promo-LEX. Instanța a constatat încălcarea prevederilor art.5 a Convenției Europene a Drepturilor Omului. Hotărârea este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 zile.

Pentru a demonstra că a fost deținută în instituția penitenciară peste termen, reclamanta a trecut printr-un proces îndelungat, zeci de ședințe și complete de judecată, precizează asociația.

Din cauza erorii instanței de judecată legată de calcularea termenului executării pedepsei cu închisoarea, reclamanta s-a aflat ilegal în detenție cu 263 de zile mai mult, decât termenul stabilit în baza sentinței de condamnare.

Anterior, Asociației Promo-LEX, au reprezentat în instanțele naționale alte două cauze similare, într-un caz fiind vorba de o deținere ilegală în penitenciar timp de 17 zile, iar în al doilea – pe un termen de 36 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -