luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O tabără internațională de sculptură în lemn va avea loc în satul interpretei de muzică populară Valentina Cojocaru

Acasă Regiuni Glodeni O tabără internațională de sculptură în lemn va avea loc în satul...

Prima ediție a Taberei internaționale de sculptură în lemn „Ciuciulea, vatră de dor” se va desfășura, în perioada 22-28 august, la Ciuciulea, raionul Glodeni, satul de baștina a mai multor personalități, printre care și a cunoscutei interprete de muzică populară, Valentina Cojocaru.

Pregătirile pentru acest eveniment cultural important sunt în toi. Sunt finalizate Regulamentul taberei și formularul de înscriere. Prima ediție a taberei de sculptură se adresează sculptorilor profesioniști din țară și de peste hotare.

Se așteptă că la tabără vor participa sculptorii Dumitru Verdianu (Viena, Austria), Nicolae Ovidiu Popa (București, România), Parascovia Popa-Donoi (Irlanda), Ion Zderciuc, Valentin Vârtosu, Alexei Vidrașco și Stanislav Duduciuc – din Moldova.

Cele opt sculpturi care vor fi realizate în cadrul taberei vor înfrumuseța viitoarea Alee a băștinașilor din Parcul Băștinașilor din Ciuciulea, ce va fi amenajat în cadrul proiectului DAR 1+3, cu susținerea PNUD/Migrație și Dezvoltare Locală.

Satul Ciuciulea numără peste 3000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -