vineri, aprilie 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Campanie de sterilizare a maidanezilor la Cahul, inițiată de o asociație locală pentru protecția animalelor

Acasă Articole Altele Campanie de sterilizare a maidanezilor la Cahul, inițiată de o asociație locală...

În lipsa unui azil pentru câinii fără stăpân în oraș, Asociația pentru protecția animalelor din Cahul a pornit o campanie de sterilizare a maidanezilor.  

„La 4 august am pornit o campanie de sterilizare a maidanezilor. A fost sterilizat primul câine. Am încheiat un contrat cu un medic veterinar care va steriliza o sută de patrupezi”, ne-a comunicat Olga Percemli, membră a Asociației pentru protecția animalelor din Cahul.

Sterilizarea unui maidanez costă, în medie, la Cahul circa 400 de lei. Banii pentru campania de sterilizare au fost alocați de Primăria Cahul, iar pentru procurarea medicamentelor s-au folosit fondurile adunate în cadrul unui eveniment de caritate, organizat, recent, de asociație la Cahul.

Problema câinilor fără stăpân rămâne a fi una acută la Cahul. În oraș, potrivit estimărilor, sunt circa 2000 de câini fără stăpân. Asociația pentru protecția animalelor din Cahul face eforturi în vederea construirii unui azil pentru maidanezi. Deși organizația are sprijinul Primăriei, lucrurile s-au împotmolit din cauza imperfecțiunii cadrului legal.

„Avem dorința și o susținere puternică din partea comunității locale de a face un azil, dar, din păcate, ne ciocnim de foarte multe obstacole ce nu ne permit să avansăm”, spune Olga Percemli.

Anterior, la Cahul a existat un azil pentru câinii fără stăpân, dar acesta a fost închis din cauza că aici nu existau condiții elementare de întreținere și îngrijire a animalelor. Acesta a fost închis în rezultatul insistențelor Asociației pentru protecția animalelor din Cahul. Viitorul azil pentru câinii fără stăpân, pe care planifică să-l construiască asociația, se va numi „Scooby Doo”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -